Het bedrijf GIS-hulp

Ik ben Diethard Jansen en mijn bedrijf GIS-hulp is een éénmansbedrijf waar ik één dag in de week, elke woensdag, voor werk. De overige dagen ben ik voor het IT-bedrijf Accenture aan het werk. Voor mijn huidige werkgever werk ik ruim 14 jaar met veel plezier met name voor nutsbedrijven als de Gasunie, Vitens en Ziggo. Inmiddels heb ik zo'n 20 jaar werkervaring als ontwikkelaar/consultant in de IT, waarvan 17 jaar op het gebied van GIS-applicaties.

Diethard Jansen

Ervaring met QGIS

In mijn vrije tijd ben ik sinds 2007 al bezig met QGIS en vind het een geweldig GIS om mee te werken. Begin 2014 besloot ik om elke week 1 werkdag in de week met QGIS bezig te zijn en een bedrijf op te richten om zo ook anderen te kunnen ondersteunen in hun gebruik van QGIS. QGIS is inmiddels volwassen geworden. QGIS is vrij eenvoudig te leren, draait op veel verschillende besturingssystemen en werkt met veel vector- en rasterformaten. De performance van QGIS is sinds versie 2.4 enorm verbeterd doordat QGIS als 64- bits applicatie meerdere CPU's gebruikt.

Bijdragen aan QGIS

Plugins

Ik heb verschillende plugins voor QGIS ontwikkeld waaronder de Klic Viewer plugin waarmee het resultaat van graafmeldingen gedaan via het Kadaster in QGIS kunnen worden geladen en bekeken.

Documentatie

Voor versie 2.0 is de documentatie overgezet van de tekstopmaak LaTeX naar reST (reStructuredText) waar ik een behoorlijk deel van heb uitgevoerd.

Vertaalwerk

De QGIS applicatie bevat de optie om te wisselen tussen veel verschillende talen. QGIS heeft daarnaast ook een zeer uitgebreide documentatie.

Ik help al enkele jaren mee om de QGIS applicatie volledig vertaald te houden en investeer ook tijd om de gebruikshandleiding en de website vertaald te krijgen.

Ervaring met ontwikkelingswerk

Via de organisatie VSO heb ik 3 jaar gewerkt in de Solomon Eilanden voor M.H.M.S. (the Ministry of Health & Medical Services) van de Solomon Eilanden. Ik heb daar met name drinkwaterleidingnetten ontworpen en aangelegd. Vooral de aanleg van de drinkwatervoorziening voor 2 provinciale middelbare scholen Allardyce PSS en Choiseul Bay PSS was een fikse uitdaging.

Opdrachten

GIS-hulp is een bedrijf, naast mijn vaste baan, waarmee ik neveninkomsten genereer. Daardoor kan ik niet alle opdrachten aannemen. Lees meer hierover onder Werkwijze.